Ինչպես երկարացնել ծաղկեփնջի կյանքը ծաղկամանի մեջ,կարևոր պաստեր
Առաջին հերթին, կոմպոզիցիայի փաթեթավորումը ծաղիկի տունն է, ուստի ներսում ձևավորվում է համապատասխան միկրոկլիմա։ Այդ պաճառով մի շտապեք այն հեռացնել և պահեք որքան հնարավոր է երկար և այդպիսով ծաղիկները ժամանակ կունենան հարմարվել նոր միջավայրին: Եթե սառը ջուր եք վերցրել, կտրուկ շարժումով ցողունները մի գցեք ջրի մեջ։ Սկզբում բույսերը դրեք սենյակային ջերմաստիճանի ջրով տարայի մեջ և թողեք այդպես մի որոշ ժամանակ։ Այսպիսով ցողունները հագեցած են խոնավությամբ, իսկ բողբոջները կմնան չոր, ինչը կանխելու է դրանց հնարավոր քայքայումը:
Ինչպես թարմ պահել Վարդերի փունջը
Որպեսզի ծաղկամանի ծաղիկները երկար ժամանակ մնան իրենց սկզբնական տեսքով, կարևոր է նախ կտրել ցողունները 2-4 սմ-ով: խորհուրդ է տրվում կտրել ծայրերը անկյան տակ: Հեռացրեք տերևները, որոնք ջրի տակ են, որպեսզի վերացնեն դրանց հետագա քայքայման հավանականությունը: Ցողունների ստորին հատվածը պետք է մաքրել կեղևից 4-5 սմ-ով: Ծաղկաման ընտրելիս կարևոր է, որ հեղուկը ծածկի ցողունների 2/3-ը։ Հեռացրեք ծաղկեփունջը այն վայրից որտեղ ջերմաստիճանը կարող է կտրուկ փոփոխվել և հեռու պահեք ծաղկեփունջը արևի ուղիղ ճառագայթներից։
Ինչպես պատրաստել ծաղիկները և ծաղիկների ջուրը
Սխալ է երբ ասում են, որ ծորակի ջուրը լավ չէ բույսերին։ Քլորի առկայությունը կանխում է բակտերիաների բազմացումը։ Ձմռանը ավելի լավ է լցնել տաք հեղուկ, իսկ ամռանը՝ զով: Նկատի ունեցեք, որ վարդերին հակացուցված է բարձր ջերմաստիճանը: Յուրաքանչյուր 2 օրը մեկ անհրաժեշտ է փոխել ծաղկամանի մեջ գտնվող հեղուկը, ջրի մեջ ավելացնել շաքարավազ և այլ պաշտպանիչ լուծույթներ։ Մի մոռացեք լվանալ ծաղկամանը, օգտագործելով օճառ կամ քացախ:
Այլ հնարքներ, որոնք կերկարացնեն ծաղիկների թարմությունը
Բացի վերը նշված ասպեկտներից, խորհուրդ է տրվում նաև հետևել հետևյալ կանոններին:
Եթե գիտեք, որ ծաղիկների մեջ քիմիկատներ կան, ապա դրանք թրջեք լոգարանում մի փոքր ջրով և օճառի մի կաթիլով։ Սա չի ազդի ծաղկաթերթիկների թարմության վրա։ Բողբոջների հարուստ երանգը պահպանելու համար գիշերը փորձեք ծաղիկները տեղափոխել լոգարան: Ընկղմեք դրանք այնպես, որ բողբոջները խոնավության հետ չշփվեն։ Այս պրոցեդուրան անհրաժեշտ կլինի իրականացնել ամեն գիշեր, հակառակ դեպքում բույսերը անհարմարություն կզգան։